T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / YERKÖY - Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2020 - 2021 eTwinning Projelerimiz

 

consum   Consume Less Create More

" Consume Less Create More" isimli projemiz  7 farklı Avrupa ülkesinden okulların ve ülkemizdeki 10 farklı okulun katılımıyla gerçekleşen bir çalışmadır. 

Amacımız, insanları modern yaşam sorunu etrafında bir araya getirmek ve bu soruna çözüm bulmaya çalışmaktır. Günümüz toplumunda, insanların her şeyi tüketme çılgınlığı günden güne büyüyor. Alıyoruz ve satın alıyoruz, sonra satın aldığımız şeyler için büyük bir çöplük alanı yapıyoruz. Bir zamanlar sahip olduğumuz plastik atıklar ve gereksiz şeylerle dolu bu cenneti çirkin bir yere çevirerek dünyayı yok ediyoruz. 

 Projemiz ile öğrencilerimize daha az tüketim konusunda farkındalık yaratmaları için rehberlik edeceğiz; yetiştirme bitkileri satın almadan, "kendin yap" projeleri yapmadan bir şeyler yaratmayı öğrenmek için; zamanlarını kalplerini ve zihinlerini tatmin edecek aktivitelerle geçirmek. Projemizde kendini gerçekleştirme gibi bazı değerler için farkındalığı artıracağız; kendini ifade etmek; sağlıklı yaşam; doğayı önemseyen; sanata ilgi duymak; kayıtsız şartsız seven insanlar, hayvanlar ve doğa; bilinçli tüketiciler olmak. 

Her aktivitede web 2.0 araçlarını kullanacağız; öğrencilerin BİT becerilerini geliştirmeye hedeflemekteyiz.

math

Math is Our Life 


" Math is Our Life " isimli projemiz 6 farklı Avrupa ülkesinden okulların ve ülkemizdeki 10 farklı okulun katılımıyla gerçekleşen bir çalışmadır. 

Matematiğin hayatımızın her alanında önemli bir yeri vardır, ancak çoğu insan bunun farkında değildir. Projemizde öğrencilerimizi matematiğin hayatımızdaki önemi konusunda bilinçlendirmek ve matematiğin sadece soru çözmekle ilgili olmadığını anlamak istiyoruz. Kitaplardan, hayatımızın bir parçası. Bu amaçla, matematiğin öğrencilerin keyif alabileceği yönleri olduğunu ortaya koyacağız. 

Bu proje ile öğrencilerin matematiğe bakış açılarını değiştirerek kendilerini toplum içinde ifade etme becerilerini geliştirmeyi, iletişim ve işbirliği becerilerini artırmak için çevrelerine bilinçli bir şekilde dikkat etmeyi hedefliyoruz.

 

miras

Kültürel ve Doğal Mirasımız

 " Kültürel ve Doğal Mirasımız " isimli projemiz ülkemizdeki 9 farklı okulun katılımıyla gerçekleşen bir çalışmadır.

Projemizde ülkemizin her bölgesinden UNESCO miras listesinde yer alan, kültürel ve doğal nitelik taşıyan mirasları tanıtmaya yönelik etkinliklere yer verilecektir.

Proje ile kültürel farkındalığın arttırılması, teknoloji kullanma becerilerinin gelişmesi, tarih ve doğa bilgisinin geliştirilmesi, işbirlikli çalışma becerilerinin gelişmesi hedeflenmiştir.

Öğrencilerimiz bu etkinliklerde yapacakları çalışmalarda çeşitli dijital uygulamaları ve web2.0 araçlarını kullanacaklardır.

  

miras2mathisconsume

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2020 - Güncelleme: 31.05.2021 14:59 - Görüntülenme: 332
  Beğen | 0  kişi beğendi