YOZGAT / YERKÖY - Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1976 yılında Yerköy Ticaret Meslek Lisesi olarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 1992 yılına kadar geçici binalarda hizmet vermiş olup,1992 yılında kendi binasına taşınmıştır.1995 yılında ise bünyesinde Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılmıştır.2009 yılı şubat ayına kadar mevcut binasında eğitim öğretim verdikten sonra binaya çürük raporu verilmesinden sonra Şehit Sedat Nezih özok Lisesi binasına taşınmıştır.Şu anda okulumuz TOKİ tarafından yapılan kendi binasında eğitim öğretime devam etmektedir.

Geçen bu süre zarfından Ticaret Meslek Lisesi bünyesinden 2250 kişi Anadolu Ticaret Meslek Lisesi bünyesinden 242 kişi diploma almaya hak kazanmış olup gerek yurtiçi gerek yurtdışındaki üniversitelere girmeye hak kazanmışlarıdır.Mezunlarımız arasında halen kaymakamlık, savcılık, daire başkanlığı, avukatlık serbest muhasebe ve mali müşavirlik öğretmenlik yapanların yanı sıra sayısız kamu kuruluşunda çalışanlar vardır.Yaygın öğretim kapasamında okulumuzda açılan F klavye, Bilgisayar İşletmenliği, Muhasebe, Bilgisayarları Muhasebe branşlarında da bir çok kursiyere sertifika verilmektedir.

Yayın: 11.01.2013 - Güncelleme: 11.12.2020 22:26 - Görüntülenme: 3197